Området

​Lejligheden er beliggende på grænsen mellem Costa Blanca og Costa Calida, som bl.a. byder på skønne strande og Europas bedste klima med intet mindre end 320 solskinsdage om året!

På kyststrækningerne finder du alt hvad hjertet kan begære. Man kalder det Europas køkkenhave, da størstedelen af Europas frugt- og grøntproduktion foregår her. Endvidere siges det, at området har et af Europas bedste helårsklimaer. Milde vintre og varme somre tiltrækker folk fra hele Europa året rundt.

Området har nogle af Spaniens bedste og reneste badestrande, og kan man lide at spille golf, byder området på intet mindre end 15 golfbaner indenfor kort afstand.

Mar Menor

Costa Blanca - Syd

Indenfor blot 15 min. kørsel finder man Mar Menors fantastiske og børnevenlige sandstrande. Mar Menor er rig på mineraler og salte og kombinationen af dette og det milde klima, siges at have en kurerende effekt på folk med reumatisme, luftvejsproblemer eller gigt.

 

Strandpromenaderne langs Mar Menor byder endvidere på hyggelige gåture og mulighed for en forfriskning på en af de mange strandbare.

Costa Blanca er blandt andet kendt for at have nogle af Spaniens fineste og reneste badestrande. Kilometerlange badestrande med krystalklart havvand, indbyder til afslapning og solbadning. Endvidere er området rigt på pinjeskove, appelsin- og citronplantager, samt oliven- og mandeltræer, som alle forskønner området med deres flotte farver og dufte.

Torrevieja, som er beliggende ca. 30 min. kørsel fra lejligheden, byder på en meget hyggelig strandpromenade med god atmosfære og fantastiske restauranter. Bl.a. kan det anbefales at besøge El Muelle og El Meson de La Costa, som er at finde langs strandpromenaden.

Murcia

Cartagena

Det spanske køkken

Murcia er kendt for at være en af de smukkeste og historiske byer i Spanien, og er man til spansk charme bør man tage en tur ind til Murcia og gå rundt i de smalle gader. Katedralen er en af de mest historiske og værdsatte bygninger i byen. Den første sten blev lagt i 1388 af Biskop Pedrosa og det tog derefter 4 århundrede at færdiggøre.

Cartagena er en utrolig smuk og hyggelig kystby kun 20 min fra lejligheden. Havneområdet byder på hyggelige cafeer, lystbåde og god stemning. Er man til spansk charme, kan det anbefales at gå en tur op igennem de hyggelige gågader i byen.

Det spanske køkken er som landet, rigt og varieret. En kombination af de bedste råvarer, stor faglig ekspertise og gamle traditioner, har gjort det spanske middelhavskøkken til en kulinarisk oplevelse.

Der lægges stor vægt på frisk frugt og grønt, frisk fisk i alle afskygninger og rigeligt med god olivenolie. Derfor er det spanske køkken også blandt det sundeste i verden. Favoritterne er alt godt fra havet, spanske supper, salater og brød dyppet i olivenolie og ikke at forglemme Tapas, den lille frokost eller forret som findes i rigt udvalg på alle restauranters og bares kølediske.

Når man spiser ude er det ikke kun den gode mad som er en fornøjelse, men også omgivelserne  og atmosfæren, som bl.a. er præget af de mange lokale der ofte tager ud med venner og familie.

Forlystelsesparker

I Benidorm, Torrevieja og Murcia findes der vandparker, hvor den i Benidorm er klart den største og bedste. Er man hernede i sommerperioden, og er man vild med vandrutchebaner, bør man tage en heldagsudflugt til Benidorm og opleve Aqualandia, som vandparken hedder. Her har man også mulighed for at besøge naboparken Mundomar, som udover at være en hyggelig natur- og dyrepark også byder på et flot delfinshow. 

I Benidorm finder man også forlystelsesparken Terra Mitica, som pt. er områdets største forlystelsespark.

Langs kyststrækningen finder man flere steder lokale tivolier, hvor børnene kan muntre sig i de mange forlystelser. Et af de større og bedre af slagsen ligger på Torreviejas strandpromenade.

Skisport

Golf

Ja, hvor mærkeligt det end lyder, så er der faktisk mulighed for at stå på ski i vintermånederne. Ca. 3,5 times kørsel fra lejligheden ligger Sydspaniens største skisportsområde Sierra Nevada. Sierra Nevada byder på gode pisteforhold og godt skiløb fra december måned til starten af maj.

Som nævnt byder området på mange forskellige golfbaner, hvoraf mange ligger i meget kort afstand fra lejligheden.

Vandsport, fiskeri og dykning

Vandreture i bjergene

Der er gode muligheder for sejlads og vandsport langs hele kyststrækningen. Ved Mar Menor kan man leje både vandcykler og jetski, ligesom der findes flere bådklubber på kyststrækningen. Er man til dykning kan det anbefales at tage en tur til Capo de Palos (ca. 25 min. kørsel fra lejligheden). Capo de Palos er kendt for at være et af de bedste dykkeområder på hele kysten.

Bjergene man kan se fra lejligheden byder på flotte vandreture og muligheder for udfordrende mountainbiking. Ruten er ca. 25 km lang og man kommer flere steder til at gå på ”ryggen” af bjerget, hvor man kan se udover både Mar Menor, og bjergene til den anden side. En imponerende udsigt, som er bedst på de klare dage.

Længere sydpå finder man Calblanque Naturreservat, som byder på et af områdets absolut flotteste vandreture. Turen tager ca. halvanden time og byder på imponerende udsigter udover kyst og bjerg.

GPS til rådighed i lejligheden

Biludlejning

Prisniveau

Når man kommer til et nyt område, kan det ofte være rart at have lidt basisviden om området, så man ikke skal bruge alt for lang tid på at finde ud af hvor man skal køre hen. I lejligheden finder du en GPS, hvor vi har kodet alle seværdigheder, strande og indkøbsmuligheder ind. I lejligheden finder du ligeledes en lille bog, hvor alle GPS punkterne er kort beskrevet.

Det anbefales at leje bil, når man er i lejligheden. Indenfor 20 min kørsel finder man ALT. Fantastiske strande. Masser af golfbaner. Flere større byer og store indkøbscentre samt badeland mv.

Der findes mange forskellige biludlejningsfirmaer. En af de billigste er www.doyouspain.com

Det skal ikke glemmes, at det på Costa Blance og Costa Calida, fortsat er en fornøjelse at leve, også rent prismæssigt. Når man kommer fra Danmark, vil man blive positivt overrasket over prisniveauet på dagligvarer og restaurationsbesøg, som er en god del under det vi normalt kender til fra Danmark.